Yalnız Mesajı Göster

Vişne Soslu Ayva Benyesi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Soslu Ayva Benyesi




Malzemeler:

Bulamaç sos için malzeme:

180 gr un

185 ml süt

30 gr rafine yağ

2 adet yumurta sarısı

2 adet yumurta beyazı

50 gr tozşeker, az tuz

Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin

Vişne sos için malzeme:

150 gr vişne püresi

1 çay fincanı vişne suyu

100 gr toz şeker

1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz

Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun Sosunuz hazır olacaktır
















Pişirme Süresi:

30 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

İri bir ayvayı soyup, posasını çıkarın Limonlu suda 5 dk haşlayın Soğuyunca 4 yuvarlak parçaya ayırın Üzerine pudra şekeri serpin Hazırladığınız bulamaç sosun içine bir çatal batırıp, kızgın rafine yağda hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra bir peçeteye koyun Yağı süzülünce süsleyip, vişne sosunu tabağın dibine dökün Ve ayvayı üzerine oturtup, krem şanti ile süsleyin Toz yeşil fıstık ve pudra şekeri serpip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla