Konu
:
Vişne Soslu Ayva Benyesi
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Soslu Ayva Benyesi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Soslu Ayva Benyesi
Malzemeler:
Bulamaç sos için malzeme:
180 gr
un
185 ml
süt
30 gr
rafine yağ
2 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta beyazı
50 gr
tozşeker, az tuz
Yumurta beyazı ve şeker hariç diğer malzemeleri çukur bir kabın içinde karıştırarak birbirine yedirin
Çok karıştırmayın ki hamur özleşmesin
Sosu kullanacağınıza yakın yumurta beyazını ayrı bir kabın içinde biraz tozşeker ve yarım limon suyu ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpın ve ağır ağır sosa yedirin
Vişne sos için malzeme:
150 gr
vişne püresi
1 çay fincanı vişne suyu
100 gr
toz şeker
1/2 limon suyu Varsa 1 çorba kaşığı glikoz
Malzemelerin tümünü ağır ateşte kaynatıp, soğutun
Sosunuz hazır olacaktır
Pişirme Süresi:
30 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
İri bir ayvayı soyup, posasını çıkarın
Limonlu suda 5 dk
haşlayın
Soğuyunca 4 yuvarlak parçaya ayırın
Üzerine pudra şekeri serpin
Hazırladığınız bulamaç sosun içine bir çatal batırıp, kızgın rafine yağda hafif pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra bir peçeteye koyun
Yağı süzülünce süsleyip, vişne sosunu tabağın dibine dökün
Ve ayvayı üzerine oturtup, krem şanti ile süsleyin
Toz yeşil fıstık ve pudra şekeri serpip servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul