Konu
:
Beşamel Soslu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Börek
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
300 gr
dil peyniri
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Sıvı yağ (kızartmak için)
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
100 gr
margarin
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Pişirme Süresi:
30 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Beşamel sosu hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin
Unu ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak un renk değiştirmeyecek şekilde kavurun
Ateşten alıp, kısa bir süre dinlendirin
Daha sonra kaynar sütü ekleyip iyice karıştırın
Sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatın
Tuz ekleyip ateşten alın
Ilınmaya bırakın
Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın
Üzerine beşamel sos sürün
Diğer yufkayı düzgün bir şekilde üzerine yerleştirin
Diğer iki yufkayı da arasına beşamel sos sürdükten sonra üst üste yerleştirin
Yufkaları 8 üçgen parçaya bölün
Geniş kısımlarına dilimlenmiş dil peyniri koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın
Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın
Fazla kızgın olmayan sıvı yağda her iki tarafını da kızartın
Börekleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul