Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Börek

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Börek




Malzemeler:

4 adet yufka
300 gr dil peyniri
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Sıvı yağ (kızartmak için)
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
















Pişirme Süresi:

30 Dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Beşamel sosu hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin Unu ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırarak un renk değiştirmeyecek şekilde kavurun Ateşten alıp, kısa bir süre dinlendirin Daha sonra kaynar sütü ekleyip iyice karıştırın Sürekli karıştırarak 10 dakika kaynatın Tuz ekleyip ateşten alın Ilınmaya bırakın
Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın Üzerine beşamel sos sürün Diğer yufkayı düzgün bir şekilde üzerine yerleştirin Diğer iki yufkayı da arasına beşamel sos sürdükten sonra üst üste yerleştirin
Yufkaları 8 üçgen parçaya bölün Geniş kısımlarına dilimlenmiş dil peyniri koyup kalın sigara böreği şeklinde sarın
Hazırladığınız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın Fazla kızgın olmayan sıvı yağda her iki tarafını da kızartın Börekleri fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla