Konu
:
Peynirli Fırın Sebze
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Fırın Sebze
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Fırın Sebze
Malzemeler:
500 gr
ıspanak
750 gr
patates
2 demet maydanoz
60 gr
margarin
4 yumurta
50 ml
krema
300 gr
bezelye (donmuş)
100 gr
rende peynir
Tuz, karabiber, muskat
(küçük hindistancevizi rendesi)
30 gr
dolmalık fıstık
Pişirme Süresi:
30 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayın, bir tencerede kendi suyu ile 1-2 dk
sönene kadar pişirin ve süzgece alın
Patatesleri kabuğu ile haşlayın, sıcakken soyup rendenin kalın tarafı ile rendeleyin
Maydanozu ayıklayıp yıkayın
İyice suyunu sıktığınız ıspanaklarla birlikte bıçakla kıyın
Fırını 175 C ısıtın
1,5 lt
hacimli bir fırın kabını 20 gr
yağ ile yağlayın
Yumurta ile kremayı çırpma teli ile çırpın
Patates, ıspanak, maydanoz ve bezelyeleri, peynirin 3/4`ü ve yumurtalı krema ile karıştırın
Tuz, biber ve muskat ile tatlandırıp fırın kabına yayın
Kalan peyniri üzerine serpin
Yağın kalanını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üstüne koyun
Fıstıkları da en üste yerleştirin
30 dk
fırınlayıp sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul