Konu
:
Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2
* İçindekiler:
Yeşil Fasülye
Mantar
Havuç
Soğan
Zeytinyağı
Yoğurt
Pulbiber
Tuz
Limon
Hazırlanışı:
Önce fasülyeler temizlenip çapraz ince doğranır
Bu sırada limonlu suda bekletilmiş mantarlar çıkarılıp doğranır ve fasülyelerle beraber haşlanır
Yaklaşık 10-15 dakika kadar
Haşlarken tuz atmayı unutmayın
Soğanlar yarım halka halinde doğranır
Havuçlarda yine çapraz bir şekilde ince ince doğranır
Suyu süzülen fasülye ve mantar karışımı bekletilir
Bu sırada tavaya koyulan zeytinyağı üzerinde soğan ve havuçlar kavrulur
Canlılıklarını yitirdiklerinde haşlanmış mantar ve fasülyeler karışıma dahil edilir ve üzerine tuz atılarak bir süre daha kavrulur
Kavurma işlemine tadına bakarak karar verebilirsiniz
Yumuşak olmalı fasülyeler
Mantar başka bir lezzet kattı bilesiniz
Enson tabağa koyulur ve üzerine benimki gibi bir top yoğurt oturtulur
Afiyetle götürülür
Tadına inanılmaz
Pilavla tadından yenmez
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul