Yalnız Mesajı Göster

Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Yeşil Fasülye Vol2




* İçindekiler:
Yeşil Fasülye
Mantar
Havuç
Soğan
Zeytinyağı
Yoğurt
Pulbiber
Tuz
Limon

Hazırlanışı:
Önce fasülyeler temizlenip çapraz ince doğranır Bu sırada limonlu suda bekletilmiş mantarlar çıkarılıp doğranır ve fasülyelerle beraber haşlanır Yaklaşık 10-15 dakika kadar Haşlarken tuz atmayı unutmayın

Soğanlar yarım halka halinde doğranır Havuçlarda yine çapraz bir şekilde ince ince doğranır

Suyu süzülen fasülye ve mantar karışımı bekletilir Bu sırada tavaya koyulan zeytinyağı üzerinde soğan ve havuçlar kavrulur Canlılıklarını yitirdiklerinde haşlanmış mantar ve fasülyeler karışıma dahil edilir ve üzerine tuz atılarak bir süre daha kavrulur

Kavurma işlemine tadına bakarak karar verebilirsiniz Yumuşak olmalı fasülyeler Mantar başka bir lezzet kattı bilesiniz

Enson tabağa koyulur ve üzerine benimki gibi bir top yoğurt oturtulur Afiyetle götürülür Tadına inanılmaz Pilavla tadından yenmez

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla