07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli İspanak Kökü
Malzemeler:
1 kilo ıspanağın kökü (yaprakları başka yemek için kullanılmış)
12 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pirinç
2 bardak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Pişirme Süresi:
20 dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Ispanak saplarını köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın Kökleri birkaç saat suda bekletin Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin, herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesip atın Sarmısakları ayıklayın, ortadan ikiye bölün Pirinci ayıklayın, yıkayın Ispanak kökleri, ikiye bölünmüş sarmısakları, pirinç, su ve zeytinyağını küçük bir kaba koyun, orta kuvvetli bir ateş üzerinde, arada bir karıştırarak ve suyunu kontrol ederek, pirinçler şişip yumusayıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin
|
|
|