Konu
:
Makrnalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Makrnalı Börek
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makrnalı Börek
Malzemeler:
300 gr
Erişte Makarna
2 yumurta
1 küçük paket erimiş margarin (1/2 pakette olabilir)
3 su bardağı süt
2 adet yufka
Tuz
Beyaz peynir, maydanoz
Pişirme Süresi:
45 Dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Tuzlu suda makarnalar haşlanır, süzülür
Diğer tarafta yağ eritilir, soğutulur
Süt ilave edilir
2 yumurta çırpılarak eklenir
Ayrı bir kapta karışmış olan bu harç makarnaya katılır, karıştırılır
Yağlanmış tepsiye yufkaların biri serilir
Makarnanın Yarısı yufkanın üstüne döşenir
Üzerine maydanozlu peynir döşenir
Onun üstüne de kalan yarım makarna döşenir
En üste ikinci yufka kapatılır
Üzerine yumurta sürülür
Fırına verilir
Yufka: 2 kaşık yoğurt, tuz, un ve su ile yoğulurarak hamur yapılır
10-15 dakika dinlendirilir
İki beze yapılır
İnce açılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul