07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Bonfileli Yeşil Fasulye
* İçindekiler:
Kişi başına bir parça bonfile
1 kuru soğan
2 yeşil biber
3 domates
1 kg taze yeşil fasulye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yk biber salçası
Tuz
1 çk karabiber
Hazırlanışı:
Sıvı yağ tencereye konur,etlerde konur,kavrulur Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir kavrulur,yeşil biber katılıp birkaç kez karıştırılır,salçası eklenir kavrulur,domates küp doğanır eklenir,fasulyeler istenilen boyda doğranır eklenir,tencerenin kapağı kapatılır,beş dakika pişirilir,üzerine kaplayacak kadar kaynar su dökülür,tuzu ayarlanır,yemek kaynayınca ateş kısılır etler yumuşayıncaya,suyu 3/1'e ininceye kadar pişirilir Sıcakken servis yapılır
Kaynak: birtabak com
|
|
|