Yalnız Mesajı Göster

Osmaniye Kömbesi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmaniye Kömbesi




* İçindekiler:
Un
yoğurt
süt
Maya
şeker
tahin
Kömbe kokusu
tarçın
Çörek otu
karanfil
yağ
Hazırlanışı:
Büyük bir kabın içine un ince elekle elenirElenen unun içine şeker ve hazırlanan baharatlar konulup iyice karıştırılır Daha sonra yoğurt, maya ve yağ ilave edilip ılık sütle yoğrulurİyice yoğrulan hamurun mayalanması için üzeri kalın bezlerle sıkıca kapatılırbir gece bekletilen hamurun mayası geldiği zaman ekmek tahtasının üzerine yağlanır Hamur yumurta büyüklüğünde alınır, yuvarlak şekil verilerek üzerine bastırılırŞekil verilen hamurun üzerine susam atılır Kömbeler tepsiye dizilerek fırında pişirilir

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla