Konu
:
Osmaniye Kömbesi
Yalnız Mesajı Göster
Osmaniye Kömbesi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmaniye Kömbesi
* İçindekiler:
Un
yoğurt
süt
Maya
şeker
tahin
Kömbe kokusu
tarçın
Çörek otu
karanfil
yağ
Hazırlanışı:
Büyük bir kabın içine un ince elekle elenir
Elenen unun içine şeker ve hazırlanan baharatlar konulup iyice karıştırılır
Daha sonra yoğurt, maya ve yağ ilave edilip ılık sütle yoğrulur
İyice yoğrulan hamurun mayalanması için üzeri kalın bezlerle sıkıca kapatılır
bir gece bekletilen hamurun mayası geldiği zaman ekmek tahtasının üzerine yağlanır
Hamur yumurta büyüklüğünde alınır, yuvarlak şekil verilerek üzerine bastırılır
Şekil verilen hamurun üzerine susam atılır
Kömbeler tepsiye dizilerek fırında pişirilir
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul