Konu
:
Çoklayıcı ((:
Yalnız Mesajı Göster
Çoklayıcı ((:
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çoklayıcı ((:
* İçindekiler:
patates
patlıcan
mantar
yeşil biber
salça
baharatlar
kuşbaşı et
tuz
yağ
soğan
sarımsak
Hazırlanışı:
neden bunun adı çoklayıcı öncelikle açıklayayım
malum bayram geliyor,,dondurucuda kalan etleri bitirmek lazım
2 hafta içinde içeriğinde ki et(kuş başı,kıyma,tavuk) değişerek 3 kere yedik bu yemeği
ablam yapan aşçımız
fikir yardımcısı benim
soteye de benziyor aslında ama biz attık tuttu
hernekadar ablam kendi adının ekiyle
kebabı diye isim koymaya çalışsa da ben bu yemeğe çoklayıcı adını verdim
yapılışına geçelim
mantar hariç diğer malzemeleri küçük küçük doğruyoruz
mantarı daha irice doğruyoruz
mantar hariç diğer sebzeleri hafif kızartıyoruz
eti de çok az tam kızarmadan bir iki yağda çeviriyoruz
sonra orta halli doğradığımız soğanları tencerede kavuruyoruz sarımsak ile
üzerine etimizi ekleyip biraz daha kavuruyoruz
diğer sebzeleri de ekleyip (tabi ki tuzuda) kavurmaya devam ediyoruz
başka bir tavada avcar(sos) hazırlıyoruz
çok az domates ve süs biber salçası ( en acısından )) acı pul biberi yağ da kavuruyoruz,çok az su ekleyip biraz daha karıştırıp tencerede ki yemeğe ekleyip bir süre daha karıştırıyoruz
ını nı nııın işte bitti
kızartma sevmem,,ağır olacağını düşünerek karşıda çıkmıştım lakin beklediğimden hafifti
)
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul