Konu
:
Ağaçkavunu Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Ağaçkavunu Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağaçkavunu Reçeli Yapımı
Ağaçkavunu Reçeli Ağaçkavunlarının ince sarı kabukları soyulur
Yuvarlak dilimler halinde kesilip ekşisi çıkarılır
Sonra kalın delikli bir rendeyle güzelce rendelenir
3 bardak suyla haşlanır
Haşlanan rendelenmiş ağaçkavunları bir kevgire dökülüp üzerinden soğuk su geçirilir
Öte yanda 2 kilo tozşeker 6 bardak su ile karıştıra karıştıra kaynatılır
Suyunu çekip adalaşınca ateşten indirilir
Rendelenmiş ağaç kavunları bu ağdalanmış şurubun içine yatırılır
Kavunlar bir miktar su alacağından suyunu çekene kadar yani yeniden ağdalaşıncaya kadar orta ısılı ateşte kaynatılır
Kaynayan şurup reçel haline gelince ateşten indirilir
Ilıkken kavanoza koyulup kaldırılır
eşitleri
kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl
Etiket Yorumları
kendi üretimimiz olan yerli ve yabancı ceviz fidanlarımızı adrese tesl
Etiket Yorumları
dikişm hakkında bilgi almak istiyoruz
Gıda Fiyatlarında Rekor Artış
Gıda fiyatlarındaki artış sürüyor
Şubatta fiyatlar bir önceki aya göre % 2
2 artış gösterdi
Zeytinyağında ihracat tartışması
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, UZZK Başkanı Tan{
}ın, "Dökme ihracat geriliyor, ambalajlı da sorun yok" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti
Kuzgun üretime açılıyor
Kuzgun Barajı Sulama Kanallarında Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus Mykiss) Yetiştiriciliği Projesinin uygulanmasına başlandı
Sağlıksız gıda üreten, teşhir edilecek
Tarım Bakanlığı, denetimler sonucunda sağlığa zararlı gıda ürettikleri belirlenen firmalar ve ürünlerle ilgili bilgiyi vatandaşa verecek
Kısayol » » Gıda Ana Sayfa » » Reçel Yapımı
Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler
1
250 gr ağaçkavunu
2 kg tozşeker
6 bardak su
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul