Konu
:
Ananas Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Ananas Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananas Reçeli Yapımı
Ananas tavla zarı gibi ince ince doğranır ve bir tülbent içinde çıkın yaparak kaynar suda haşlanır
Sonra çıkın sudan çıkarılır ve
2,5 kg tozşeker suya atılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır
Şurup koyulaşınca içine ananaslar atılır ve orta ısılı bir ateşte delikli bir kepçeyle karıştıra karıştıra bir taşım daha kaynatılır ve ateşten indirilir
Ananas reçeli soğumaya bırakılır
Tamamen soğuduktan sonra kavanozlara konur , ağızları kapatılır,serin ve kuru bir yerde saklanır
Malzemeler
650 gr ananas
2,5 kg tozşeker (16,5 bardak)
1,5 kaşık limon suyu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul