Yalnız Mesajı Göster

Ananas Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananas Reçeli Yapımı




Ananas tavla zarı gibi ince ince doğranır ve bir tülbent içinde çıkın yaparak kaynar suda haşlanırSonra çıkın sudan çıkarılır ve 2,5 kg tozşeker suya atılıp koyulaşıncaya kadar kaynatılır


Şurup koyulaşınca içine ananaslar atılır ve orta ısılı bir ateşte delikli bir kepçeyle karıştıra karıştıra bir taşım daha kaynatılır ve ateşten indirilirAnanas reçeli soğumaya bırakılırTamamen soğuduktan sonra kavanozlara konur , ağızları kapatılır,serin ve kuru bir yerde saklanır


Malzemeler

650 gr ananas

2,5 kg tozşeker (16,5 bardak)

1,5 kaşık limon suyu

Alıntı Yaparak Cevapla