Konu
:
Tarçınlı Hindi Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Hindi Göğsü
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Hindi Göğsü
Malzemeler:
1 paket hindi göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tavuk suyu
2 çorba kaşığı soya sosu
Pişirme Süresi:
30 Dakika
4 Kişilik
Hazırlanışı:
İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın
Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın
Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin
Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kizartın
Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin
Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun
Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20-30 dakika pişirin
Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul