Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Hindi Göğsü

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Hindi Göğsü




Malzemeler:

1 paket hindi göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tavuk suyu
2 çorba kaşığı soya sosu

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kizartın Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20-30 dakika pişirin Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin

Alıntı Yaparak Cevapla