Konu
:
Padişah Rozeti
Yalnız Mesajı Göster
Padişah Rozeti
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Padişah Rozeti
* İçindekiler:
250 gr margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabatma tozu
1 çay bardağı kayısı marmeladı (diğerlerindende olur)
1 çay bardağı hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Oda ısısındaki yumuşamış margarini yoğurma kabına alın
Üzerine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın
Nişasta, vanilya ve kabatma tozunu ekleyin
Yavaş yavaş un ekleyerek çok sert olmayacak bir hamur yoğurun
Hamuru nemli bir bez altında 15 dakika bekletin
Tezgahı unlayıp hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın
Yuvarlak kalıplarla kesip ortalarını ufak yuvarlak kalıpla tekrar kesin
Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında pembe beyaz kızartın
Soğuyan hamur halkaların arasına marmelat sürüp yapıştırın
Sonra uç kısımlarını hafif marmelat sürerek hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirin
Servise sunun
Afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul