Konu
:
Elma Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Elma Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elma Reçeli Yapımı
Elma Reçeli Yapımında Elmalar iyice yıkanır, kabukları soyulur sonra çekirdek evleri ince bir bıçakla oyularak çıkarılır
Dilimlere kesmek daha iyidir
Elmalar, kaynamakta olan 6 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır
Yumuşayan elmalar delikli kepçe ile dışarı alınır, suyu ölçülür veya tartılır
1 kg
veya 5 bardak olmalıdır
Sıcak olan bu suya 2 kg
şeker ilave edilerek kaynatılır, şekerin köpüğü alınır, kaynayan şurup içine elmalar atılarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir
Pişme sırasında hasıl olan köpükler alınır, pişmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılarak ocaktan indirilir, kaplarına sıcak sıcak konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul