Yalnız Mesajı Göster

Elma Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Reçeli Yapımı




Elma Reçeli Yapımında Elmalar iyice yıkanır, kabukları soyulur sonra çekirdek evleri ince bir bıçakla oyularak çıkarılır Dilimlere kesmek daha iyidir Elmalar, kaynamakta olan 6 bardak su içinde yumuşayıncaya kadar haşlanır Yumuşayan elmalar delikli kepçe ile dışarı alınır, suyu ölçülür veya tartılır


1 kg veya 5 bardak olmalıdır Sıcak olan bu suya 2 kg şeker ilave edilerek kaynatılır, şekerin köpüğü alınır, kaynayan şurup içine elmalar atılarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir Pişme sırasında hasıl olan köpükler alınır, pişmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilip 1-2 dakika daha kaynatılarak ocaktan indirilir, kaplarına sıcak sıcak konur

Alıntı Yaparak Cevapla