Konu
:
Makarnalı Et
Yalnız Mesajı Göster
Makarnalı Et
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarnalı Et
Malzemeler:
3 su bardağı erişte veya burgu makarna (450 gr
)
2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml
)
450 gr
ince uzun kesilmiş dana eti
2 su bardağı robotta kıyılmış taze mantar
1 büyük soğan
3 diş dövülmüş sarmısak
3 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 kutu 200 ml`lik domates püresi
1/4 su bardağı krema (75 ml
)
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı un
Tuz
Pişirme Süresi:
30 dak
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Yağı tavada kızdırın
Etleri 5-6 dk
kadar kavurun ve bir kenara ayırın
Mantar, soğan ve sarmısağı tavada 2-3 dk
(soğanlar pembeleşinceye kadar) kavurun ve ayırdığınız etleri ilave edin
Toz kırmızıbiber serpin, 1 dk
kadar pişirip, domates püresi ve tuz ilave edin
Küçük bir kabın içerisinde krema ve unu karıştırın
Pişmekte olan et ve sebzeye ilave edin
1-2 dk
pişirin
Sosunuz çok koyulaşırsa, 2 çorba kaşığı su ilave edin
Erişte veya burgu makarnanızı haşlayın
Yağlayıp, maydanoz ilave edin
Etleri eriştelerin üzerine koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul