Yalnız Mesajı Göster

Makarnalı Et

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalı Et




Malzemeler:

3 su bardağı erişte veya burgu makarna (450 gr)

2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml)

450 gr ince uzun kesilmiş dana eti

2 su bardağı robotta kıyılmış taze mantar

1 büyük soğan

3 diş dövülmüş sarmısak

3 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 kutu 200 ml`lik domates püresi

1/4 su bardağı krema (75 ml)

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

2 çay kaşığı un

Tuz
















Pişirme Süresi:

30 dak

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Yağı tavada kızdırın Etleri 5-6 dk kadar kavurun ve bir kenara ayırın Mantar, soğan ve sarmısağı tavada 2-3 dk (soğanlar pembeleşinceye kadar) kavurun ve ayırdığınız etleri ilave edin Toz kırmızıbiber serpin, 1 dk kadar pişirip, domates püresi ve tuz ilave edin Küçük bir kabın içerisinde krema ve unu karıştırın Pişmekte olan et ve sebzeye ilave edin 1-2 dk pişirin Sosunuz çok koyulaşırsa, 2 çorba kaşığı su ilave edin Erişte veya burgu makarnanızı haşlayın Yağlayıp, maydanoz ilave edin Etleri eriştelerin üzerine koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla