Konu
:
Kestane Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Reçeli Yapımı
Kestane reçeli yapımında Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır
Kestaneler
5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür
Kabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır
Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır
Kestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülür
Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir
Püre haline gelmiş kestane tencereye konur
Üzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir
Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır
Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır
Bu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup turta yapımındada kullanılabilinir
İstenirse kestane reçeline su yerine sütte konulabilinir
Malzemeler
1 kg iri kestane
450 gr (3 bardak ) tozşeker
1,25 bardak su
2 çay kaşığı vanilya
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul