Yalnız Mesajı Göster

Kestane Reçeli Yapımı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Reçeli Yapımı




Kestane reçeli yapımında Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılırKestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülürKabukları ve iç kabukları iyice ayıklanır


Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılırKestaneler iyice yumuşacınca suyu dökülürKestaneler iyice ezilerek püre haline getirilirPüre haline gelmiş kestane tencereye konurÜzerine 1,25 bardak su, tozşeker, ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilirKestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kaselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılırBu tatlı çoçuklar için çok besleyici olup turta yapımındada kullanılabilinirİstenirse kestane reçeline su yerine sütte konulabilinir


Malzemeler

1 kg iri kestane

450 gr (3 bardak ) tozşeker

1,25 bardak su

2 çay kaşığı vanilya

Alıntı Yaparak Cevapla