Konu
:
Koruk Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Koruk Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koruk Reçeli Yapımı
Koruk Reçeli Yapımında Koruğun sap tarafından iğne ile çekirdekleri çıkarılır
2 kg tozşeker 5 bardak suğla ağdalaşıncaya kadar orta ısılı bir ateşte kaynatılır
Ağda kıvamını aldığında içine koruklar atılır
İki taşım daha kaynatılıp ateşten indirilir
Ve bir gün bekletilir
Ertesi gün tekrar birkaç taşım daha kaynatılıp ateşten ineceğine yakın içine bir limon suyu gezdirilir
Ateşten indirilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır
Koruk reçeli tamamen soğumadan, ılıkken kavanozlara konup serin ve kuru bir yere kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul