Konu
:
Antep Usulü Ali Nazik
Yalnız Mesajı Göster
Antep Usulü Ali Nazik
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Usulü Ali Nazik
* İçindekiler:
3 KİŞİLİK
3 adet uzun kemer patlıcan
200 g az yağlı kıyma
1 kase süzme yoğurt yada hazır vakumlu yoğurt
5 diş sarmısak
4 adet biber
1 yemek kaşığı tere yağı
tuz ,kırmızı pul biber,karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
patlıcan ve yeşil biberi közletelim(eğer fırında közleyemiyorsanız tost makinasıda yoksa büyük bir teflon tavanın içine patlıcanları ve biberleri yerleştirip kısık ateşte kapağı kapalı halde 15 - dakikada kontrol edilip sağına soluna çevrilerek hamur kıvamına gelinceye kadar pişirmek mümkün
hemde pratik)patlıcanları soyup ezmiş olduğumuz 5 diş sarımsağın yarısını ve biraz tuz ilave edip karıştırıp tabağa yerleştirelim
geri kalan sarımsağı 1 kase olan yoğurdun içine katıp biraz tuz ilavesiyle karıştırıp patlıcanların üstüne dökelim
kıymayı tane tane ayrılana kadar tavada karıştırıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip kavuralım
kavrulan kıymanın içine biraz tuz,1 çay kaşığı k p biber ,çay kaşığının yarısı kadarda karabiber dökelim
daha sonra üzerine yarım çay bardağı suyu döküp suyu çekip sadece yağı kalan dek pişirelim
kıymayı yoğurdun üzerine gezdirip bir tarafta kızdırdığımız tereyağı ilave edip sıcak olarak servis edelim
kıymanın ve patlıcanın yoğunluğunu siz ayrlayabilirsiniz hem ana yemek hemde ara yemek olarak güzel gidiyor isteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilebilir
birecik patlıcanıyla çok güzel oluyor
közlediğimiz biber ve domatesle süslenir
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul