Konu
:
Patlıcan Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Reçeli Yapımı
Patlıcan Reçeli Yapımında Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması gerekir
Patlıcanlar, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimler halinde doğranır
Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç eritilir
Bunu durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 6 saat bekletilir
Bu süre sonunda patlıcan parçaları bol suda iyice yıkanır, suyu süzdürülür
Diğer tarafta tozşeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup yapılır
Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir
Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve karıştırılır
Yaklaşık 2-3 dakika kadar
kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve içindekiler temiz ve kuru kavanozlara boşaltılarak kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul