Yalnız Mesajı Göster

Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))




* İçindekiler:
Kuzunun sağ kol tarafından kaburga kısmından pişireceğiniz tencereye göre kasaptan alınır
Yine kaburganın içine doldurulacak ve pişme payı da hesaplanacak şekilde pirinç
Tuzsuz ve kabuğu soyulmuş badem
100grkuşbaşı kuzu eti
1'er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
tuz
biraz salça

Hazırlanışı:
Kaburganın üzerinde bulunan yağlı kısım zedelenmeden çıkarılır,çıkan kısım çukur tarafa yorgan ipiyle dikilir yalnız bir taraf açık bırakılır oradan iç pilav doldurulacakBir tavada kuzu etleri kavrulur,pirinç eklenir kavurmaya devam edilirİçine badem ve baharatlar konurPirinç miktarına göre ,ben 1 ölçüye 15 ölçü su koyuyorumSuyu eklenir pilav pişirilirPişen pilav kaburganın açık yerinden doldurulur ve iple açık kısım da dikilirKaburganın her tarafı az salçayla ovulur fırın tepsisine yerleştirilerek kızarması beklenirKızaran kaburga,büyük bir tencerenin içine konan tuzlu suyun içine alınır ve et pişene kadar ocakta tutulurtencereye konan suyun kaburganın üzerini geçmesine dikkat edilirPişen kaburga parçalanır kemiklerinden ayırdığınız etler iç pilav ve ayrıca yapılan bulgur pilavıyla servis yapılırAfiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla