Konu
:
Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))
Yalnız Mesajı Göster
Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaburga Dolması(Mardin Yöresinin Ve Annemin:))
* İçindekiler:
Kuzunun sağ kol tarafından kaburga kısmından pişireceğiniz tencereye göre kasaptan alınır
Yine kaburganın içine doldurulacak ve pişme payı da hesaplanacak şekilde pirinç
Tuzsuz ve kabuğu soyulmuş badem
100gr
kuşbaşı kuzu eti
1'er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
tuz
biraz salça
Hazırlanışı:
Kaburganın üzerinde bulunan yağlı kısım zedelenmeden çıkarılır,çıkan kısım çukur tarafa yorgan ipiyle dikilir yalnız bir taraf açık bırakılır oradan iç pilav doldurulacak
Bir tavada kuzu etleri kavrulur,pirinç eklenir kavurmaya devam edilir
İçine badem ve baharatlar konur
Pirinç miktarına göre ,ben 1 ölçüye 1
5 ölçü su koyuyorum
Suyu eklenir pilav pişirilir
Pişen pilav kaburganın açık yerinden doldurulur ve iple açık kısım da dikilir
Kaburganın her tarafı az salçayla ovulur fırın tepsisine yerleştirilerek kızarması beklenir
Kızaran kaburga,büyük bir tencerenin içine konan tuzlu suyun içine alınır ve et pişene kadar ocakta tutulur
tencereye konan suyun kaburganın üzerini geçmesine dikkat edilir
Pişen kaburga parçalanır kemiklerinden ayırdığınız etler iç pilav ve ayrıca yapılan bulgur pilavıyla servis yapılır
Afiyet olsun
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul