Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Parfe

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Parfe




Malzemeler:

1 paket bebe bisküvisi

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı tozşeker

200 gr margarin

1 adet yumurta

1/2 litre süt

250 gr kuru kayısı

1 su bardağı fındık

Sosu için:

1 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı su
















Pişirme Süresi:

30 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla