Konu
:
Kayısılı Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Parfe
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Parfe
Malzemeler:
1 paket bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
200 gr
margarin
1 adet yumurta
1/2 litre süt
250 gr
kuru kayısı
1 su bardağı fındık
Sosu için:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı su
Pişirme Süresi:
30 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın
Süt ilave ederek pişirin
Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın
İçine bisküvileri kırarak karıştırın
2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun
Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın
Buzdolabında 1 gece bekletin
Sonra bir tabağa ters çevirin
Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin
Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul