Konu
:
Pastırmalı Soğan Sarartması
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Soğan Sarartması
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Soğan Sarartması
* İçindekiler:
5-6 adet orta büyüklükte soğan
1- 1,5 yemek kaşığı salça
bir miktar zeytin yağı
tuz
istenilen miktarda pastırma
2adet yumurta (isteğe bağlı olarak üzerine koymak için)
Hazırlanışı:
Öncelikle soğanlar ortalama incelikte kıyılır, çok ince kıyarsanız yemeğin içinde erir gider, soğan çorbası içersiniz
Kıyılan soğanlar normal yemeklerde olduğu gibi bir miktar zeytin yağında pembeleşinceye kadar sotelenir
Soğanlar pembeleştikten sonra tencereye salça ilave edilir ve soteleme işlemine devam edilir, salçanın iyi pişmesi yemeğin lezzeti açışından önemlidir
Akabinde pastırmalar belirli büyükteki parçalar halinde tencereye atılır ve bi müddet onlarında pişmesi sağlanır
Tabi tuzunu, biberini unutmamak lazım
en son artık yukardaki işlemler bittikten sonra yemeğin üstüne yumurtalar kırılır, aynı ıspanakta olduğu gibi ama bu işlem isteğe bağlıdır
yapılıdı zaman yemeğe lezzet üstüne lezzet katacaktır
yumurtalar piştikten sonra artık yemek için hazır demektir
Afiyet bal şeker lop lop et olsun
Efenim bu yemeği içinizde bilen var mı ben bilmem ama bizim için bilhassa ramazanlar bir aile speciali niteliğinde ki benim bildiğim bir osmanlı saray yemeği bu
Ben internette arattım ama bulamadım belki başka bir isimle eklenilmiş olabilir
Sakın içinde soğan moğan var diye ıııyyy mıııyyyy yapmayın, yemek piştikten sonra o soğanlar şeker gibi gelecektir
Bence denenesi bir demek
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul