Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Patatesli Pazı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Patatesli Pazı




Malzemeler:

15 kilo pazı

3 adet iri patates

1 adet dolmalık kırmızı biber

2 çorba kaşığı Tereyağı

2 diş sarmısak

15 su bardağı sıcak su

1 su bardağı Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

2 çay kaşığı toz şeker
















Pişirme Süresi:

30 dakika

5 Kişilik







Hazırlanışı:

Pazıları yıkayıp, ayıklayın Saplarını yapraklarından ayırın ve 2- 3 cmlik parçalar halinde doğrayın Patatesleri soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin Dolmalık kırmızı biberi küçük parçalar halinde doğrayın Tereyağını bir tencerede eritin ve süzülmüş patatesleri yağda 5 dakika kadar kavurun Daha sonra pazı saplarını, kırmızı biberi ve doğranmış sarmısağı ilave ederek, kavurmaya devam edin Üzerine 15 su bardağı sıcak su ekleyin Tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin
Ayırmış olduğunuz pazı yapraklarını ince ince kıyın ve tencereye ilave ederek 10 dakika daha pişirin İndirmeye yakın Sıvı Krem Şanti- Süt Kremasını ekleyin Limonun suyu, tuz, karabiber ve 2 çay kaşığı toz şekerle lezzetlendirip 1 dakika daha ateşte tutun Sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla