Konu
:
Kremalı Patatesli Pazı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Patatesli Pazı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Patatesli Pazı
Malzemeler:
1
5 kilo pazı
3 adet iri patates
1 adet dolmalık kırmızı biber
2 çorba kaşığı Tereyağı
2 diş sarmısak
1
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
2 çay kaşığı toz şeker
Pişirme Süresi:
30 dakika
5 Kişilik
Hazırlanışı:
Pazıları yıkayıp, ayıklayın
Saplarını yapraklarından ayırın ve 2- 3 cmlik parçalar halinde doğrayın
Patatesleri soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölün ve tuzlu suyun içinde bekletin
Dolmalık kırmızı biberi küçük parçalar halinde doğrayın
Tereyağını bir tencerede eritin ve süzülmüş patatesleri yağda 5 dakika kadar kavurun
Daha sonra pazı saplarını, kırmızı biberi ve doğranmış sarmısağı ilave ederek, kavurmaya devam edin
Üzerine 1
5 su bardağı sıcak su ekleyin
Tencerenin ağzı kapalı olarak 15 dakika pişirin
Ayırmış olduğunuz pazı yapraklarını ince ince kıyın ve tencereye ilave ederek 10 dakika daha pişirin
İndirmeye yakın Sıvı Krem Şanti- Süt Kremasını ekleyin
Limonun suyu, tuz, karabiber ve 2 çay kaşığı toz şekerle lezzetlendirip 1 dakika daha ateşte tutun
Sıcak veya ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul