Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Kremalı Patates

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Kremalı Patates




Malzemeler:

Yarım kg patates

1 tatlı kaşığı fesleğen

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

5 adet tane karabiber

2 diş sarmısak, tuz

1 kutu (200ml) Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması
















Pişirme Süresi:

15 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak bir şekilde dilimleyin Fırın kabına alın Üzerine 1 tatlı kaşığı fesleğen, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tane karabiber ve tuz serpin Sarmısakları incecik kıyıp, patatese ilave edin En üste 1 kutu Sıvı Krem Şanti-Süt Kreması gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin

Aşçının notu: Bu patates yemeği, ara sıcak olarak ikram edileceği gibi özellikle et yemeklerinin yanına da garnitür olarak çok yakışır

Alıntı Yaparak Cevapla