Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeli Bonfile

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Bonfile




Malzemeler:

1 kg bütün bonfile

1 orta boy soğan (ince kıyılmış)

100 gr pırasa (ince uzun kıyılmış)

3 diş sarmısak (dövülmüş)

3 diş sarmısak (bütün)

6-7 iri boy mantar, dilimlenmiş (200 gr)

100 gr tatlı kırmızıbiber veya közlenmiş kırmızıbiber

2 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı biberiye

1 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

















Pişirme Süresi:

45 dak

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Temizlenmiş bütün bonfileyi ortasından uzunlamasına keserek ikiye ayırın ve içini açın Bonfilenin dışına ve iç yüzüne 2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla iyice sürerek yedirin Bonfilenin açtığınız iç kısımlarına yarım çorba kaşığı biberiye ve 1 çay kaşığı adaçayını yayarak serpin 3 diş sarmısağı bonfilenin değişik yerlerine saplayın Bonfileyi bu halde buzdolabında 1 saat bekletin Soğan, dövülmüş sarmısak, kırmızı dolmalık biber, pırasa ve mantarı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan ve pırasa iyice ölene kadar sote edin Soya sosu, tuz ve karabiberi de katarak 2 dk daha sote edin Bu karışımı bonfilenin içine koyun Bonfilenin açılan 2 ucunu üst üste kapatın ve kürdanlarla tutturun Önceden 175 °C`de ısıttığınız fırında 45 dk kadar pişirin Pişmiş bonfileyi kürdanlarını çıkartıp, dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla