Konu
:
Mandalina Reçeli Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Reçeli Yapımı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Reçeli Yapımı
Mandalina Reçeli Yapımında Mandalinalar önce yıkanır, kabukları soyulur, dilimlere ayrılır
Dilimlerin şekli bozulmadan çekirdekleri çıkarılır
Çekirdeksiz mandalinalar daha elverişlidir
Dilimler üzerinde kalan beyaz lifler iyice temizlenir
Ayrı bir yerde mandalina kabukları, az bir su içinde 5-10 dakika kaynatılarak haşlanır
Sonra kabukları ezilerek kevgirden geçirilir veya varsa et makinasında kıyılır
Bir kg
şeker 500-750 gram su içinde kaynatılarak şurup hazırlanır
Şurubun köpükleri alınır, sonra mandalina dilimleri, kıyılmış kabuklar şurup içine atılarak hep birlikte istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir
Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek
1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilir
ve sıcak sıcak temiz kaplara doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul