Konu
:
Hindistan Cevizli İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli İrmik Helvası
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli İrmik Helvası
Malzemeler:
Kek için: 1/2 su bardağı tereyağı veya margarin (120 gr
)
2/3 su bardağı şeker (175 gr
)
1/3 su bardağı un (50 gr
)
3/4 su bardağı irmik (150 gr
)
1 su bardağı hindistan cevizi (80 gr
)
2/3 su bardağı süt (175 ml
)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin (10 gr
)
Süslemek için badem veya ceviz
Şurup için: 1/2 su bardağı şeker (125 gr
)
1/2 su bardağından biraz fazla su (150 ml
)
1 çorba kaşığı limon suyu (1/2 limon)
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Pişirme Süresi:
30 dak
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Şurup malzemelerini, sos tenceresinde ve yüksek ateşte kaynatın
Şurup kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar (6-8 dk
) kaynatın
Fırınınızı önceden 180 °C`de ısıtın
Tereyağını küçük bir tencerede eritin
Kek malzemelerini ve eritilmiş tereyağını bir kapta el mikseri kullanarak iyice karıştırın
Kek karışımını sığ bir fırın kabına boşaltın, düzleştirin ve üstü kızarana kadar 30 dk
pişirin
Helvanızı fırından alın ve baklava şeklinde kesin
Soğuk şurubu, fırından aldığınız helvanın üstüne dökün ve bademle veya cevizle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul