Konu
:
Patlıcan Oturtması
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Oturtması
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Oturtması
* İçindekiler:
PATLICAN
PATATES
SIVRI BIBER
DOMATES
SALCA TUZ KARABIBER KIRMIZI BIBER SARMISAK
KIZARTMAK ICIN YAG
Hazırlanışı:
ılk once patlıcanları dograyıp tuzlu suyun ıcınde 20dkka bekletıyoruz(acısını vede rengını alsın dıye)
patlıcanları beklerken kıymayı tavaya alıp sarımsakbaharat tuzla kavuruyoruz sonrada salcayı katıp ocaktan alalım
patateslerı bıraz kalın olmak sartıyla halka halka dograyalım
bıberlerıde ayıklayalım bunların hepsı hazır olunca ılk patateslerı sonra bıberlerı enson patlıcanları sudan sıkarak cıkardıktan sonra kızartalım ve kızaran patateslerı soguksuyun ıcıne koyalım(cekmıs oldugu fazla yagı bırakıyor)ve soguk sudan sonra hafıfce sıkarak yapacagımız kabın ıcıne ılk patlıcanları bır sıra yerlestırelım ıkıncı kata patates ucuncu katada kıymayı serdıkten sonra sus olarak kızaran bıberlerı ve ınce dogranmıs domatesı sus yapıp ocaga verıyoruz kısık ateste cevıre cevıre pısırıyoruz ve agız tadıylada yıyoruz
bu arada sıze puf noktası patlıcan kızatmalarında budedıgım teknıgı uygularsanız hem hafıf hem tadında acılık olmaz
AFİYET OSSSSSSSUN&lt!-- google_ad_section_end --&gt
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul