Konu
:
Meyveli Terin
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Terin
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Terin
Malzemeler:
1 kutu meyve jölesi (tercihan limon)
2 su bardağı vişne (250 gr
)
2 su bardağı çilek (250 gr
)
2 su bardağı frambuaz (250 gr
)
Yarım su bardağına yakın şeker (100 gr
)
10 yaprak taze nane
Pişirme Süresi:
30 dak
8 Kişilik
Hazırlanışı:
Meyve jölesini paketinin üzerindeki tarife göre hazırlayın
Meyveleri ayrı ayrı küçük tencerelerde, her tencereye eşit miktarda şeker koyarak pişirin
Meyveli terini hazırlayacağınız dikdörtgen kabın dibine önce vişneleri yayın
Üzerlerine 3-4 yaprak taze nane serin ve hazırladığınız meyve jölesinin üçte birini dökün
Kabınızı buzdolabına koyun ve jölenin sertleşip soğumasını bekleyin
Buzdolabında sertleşmiş jölenin üzerine frambuazları yayın
Tekrar 3-4 yaprak nane serin
Geriye kalan jöle karışımının yarısını ekleyin ve buzdolabında sertleşmesini bekleyin
Meyveli terini dolaptan alın
Sırasıyla çileği, naneleri ve jölenin geri kalan kısmını dökerek, meyveli terini iyice sertleşene kadar (2-3 saat) buzdolabında bekletin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul