07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuzu Şiş
Malzemeler:
8 konserve mini mısır
8 arpacık soğan
700 gr kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
1 orta boy kabak
2 domates
1 su bardağı yoğurt (250 gr )
2 diş sarmısak
3 defne yaprağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çorba kaşığı kişniş
Tuz
Pişirme Süresi:
30 dak
4 Kişilik
Hazırlanışı:
Yoğurt, sarmısak, defne yaprağı, limon suyu, yenibahar, tuz ve kişnişi bir kâsede karıştırın Hazırladığınız bu terbiye sosundan 4 çorba kaşığını bir kenara ayırın Kabakları, uzunlamasına 1/2 cm kalınlığında kesin Domatesleri dörde bölün Arpacık soğanlarını, mini mısırları, kabak ve domates dilimlerini, aralarına birer parça et koyarak dizin Hazırladığınız şişleri, terbiye sosunun içine yatırın; arada bir çevirerek 2-3 saat bekletin ve ızgarada pişirin Piştikten sonra tabaklara alın ve ayırdığınız 4 çorba kaşığı sosu üzerlerine dökerek servis yapın İsterseniz, tabağınızı limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz
|
|
|