Yalnız Mesajı Göster

Balık Omleti

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Omleti




Malzemeler:

Yarım kg kefal (ya da beyaz etli başka bir balık)

1 soğan

1/2 çorba kaşığı tuz

5 dal maydanoz

5 yumurta

















Pişirme Süresi:

15 Dakika

3 Kişilik







Hazırlanışı:

Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra parçalara ayırıp bir tencereye yerleştirin Balıkların üzerlerini örtecek kadar su koyup soğan ve maydanoz dallarıyla birlikte haşlayın Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp balıkları sudan çıkarın Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp didikleyerek küçük parçalara ayırın
Diğer tarafta yumurtayı çırpıp balıkla karıştırın Tavaya bir miktar yağ koyup kızdırın Hazırladığınız malzemeden tavanızın büyüklüğüne uygun miktarda tavaya dökerek pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla