Konu
:
Balık Omleti
Yalnız Mesajı Göster
Balık Omleti
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Omleti
Malzemeler:
Yarım kg
kefal (ya da beyaz etli başka bir balık)
1 soğan
1/2 çorba kaşığı tuz
5 dal maydanoz
5 yumurta
Pişirme Süresi:
15 Dakika
3 Kişilik
Hazırlanışı:
Balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra parçalara ayırıp bir tencereye yerleştirin
Balıkların üzerlerini örtecek kadar su koyup soğan ve maydanoz dallarıyla birlikte haşlayın
Su kaynadıktan sonra tuzunu katıp 15 dakika pişirin
Tencereyi ocaktan alıp balıkları sudan çıkarın
Balıklar soğuduktan sonra deri ve kılçıklarını çıkarıp didikleyerek küçük parçalara ayırın
Diğer tarafta yumurtayı çırpıp balıkla karıştırın
Tavaya bir miktar yağ koyup kızdırın
Hazırladığınız malzemeden tavanızın büyüklüğüne uygun miktarda tavaya dökerek pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul