Konu
:
Kıymalı Karhıbahar
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Karhıbahar
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Karhıbahar
* İçindekiler:
250 g az yağlı kıyma
orta boydan biraz büyük karnıbahar
1 baş soğan
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, 1
5 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
kıymayı tek tek olana kadar karıştırıp soğanıda doğrayıp pembeleşene kadar kavururuz
daha sonra salçasını ilave edip karnıbaharlarıda katıp her yerine salça değecek şekilde karıştırırız
tuzunu ve suyunu ekleyip kaynayınca altını kısıp pişmesini bekleriz
az suyla vede buharıyla yemeğimiz çabucak pişiyor zaten
sulu sevenler suyunu fazlalaştırabilirler
pişen yemeğimize karabiberini ve limonunuda ilave edip servis yaparız
AFİYET OLSUN
Kaynak: birtabak
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul