Konu
:
Karnıbaharlı Omlet
Yalnız Mesajı Göster
Karnıbaharlı Omlet
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıbaharlı Omlet
Malzemeler:
1 küçük karnıbahar
200 gram kıyma
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 adet soğan
1 demet maydonoz
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz karabiber
Pişirme Süresi:
15 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Karnıbaharları yıkayın, soğanı küçük küçük doğrayın
Karnıbaharı soğanı çentercesine soğanı doğradığımız incelikte doğrayın ve tavada ısınan yağa soğanları ilave ederek, pembeleştirin
Soğanlar pembeleştikten sonra karnıbaharları ve kıymayı ilave edin
Kısık ateşte arasıra karıştırarak kavurun
Tuzunu koyun
Ayrı bir yerde yumurtaları kırıp, çırpın, içine bir bardak sütü ekleyip çırpmaya devam edin
Başka bir yerde yağı alıp kısık ateşte eritin, içine yumurtalı harcı dökün, tuzunu ekleyip, kapağını örtün
Yumurtaların üzeri pişmeye başlayınca karnıbaharlı harcı yayın
Kıyılmış maydonozu ilave edip, 2 dakika daha pişirin
Dilimleyerek, servis yapaın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul