07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Tavuk
* İçindekiler:
Malzemeler
Yarım kg tavuk kuşbaşı (but, kanat, göğüs ne varsa kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy patates
Her türlü baharat (tuz, karabiber, kekik, pul biber)
Çok az sayılabilecek zeytinyağı,Teflon tencere ve tehminen 10-12 dakikalık bir zaman
3çatal, 3 tabak ve 3 kişi isterseniz tek başınıza da yiyebilirsiniz Ortalama porsiyon boyutu muhtemelen 600?" 650 gr civarında olacaktır
Hazırlanışı:
tavuk kuşbaşıları bir güzel yıkayalım daha sonra yıkanmış tavukları teflon tencereye (özellikle) atıp kavururken,patatesleri küp küp doğrayalım Bu esnada tavukların suyunun kaybolmaması için tencerenin kapağını kapamakta fayda vardır Çünkü buharlaşıp uçan hava özünde yemeğin lezzetidir
Bir müddet sonra,patatesler tavuğun yanına atılır ve kısa bir süre tavuğun suyu ve buharıyla haşlanmaları sağlanır Eğer süreyi uzun tutarsanız patates yerine hamur gibi olmuş,ezilmiş nesneler yeyebilirsiniz
akabinde ve detayında tencereye yağ eklenir ve patates ve tavukların kavrulması sağlanır Azcık kavurduktan sonra baharatlar dahil edilir ve malzemenin iyice karışması sağlanır Kısa bir süre sonra yemeğimiz yenmeye hazır konuma gelir
yanına tercihim olarak bulgur pilavı ve cacık kullanmak hoşuma gider ama siz tercihlerinizde özgürsünüz
afiyet, bal , şeker ayrıeten lop lop et olsun
Kaynak: birtabak com
|
|
|