Konu: Pratik Tavuk
Yalnız Mesajı Göster

Pratik Tavuk

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Tavuk




* İçindekiler:
Malzemeler

Yarım kg tavuk kuşbaşı (but, kanat, göğüs ne varsa kullanabilirsiniz)
2 adet orta boy patates
Her türlü baharat (tuz, karabiber, kekik, pul biber)
Çok az sayılabilecek zeytinyağı,Teflon tencere ve tehminen 10-12 dakikalık bir zaman

3çatal, 3 tabak ve 3 kişi isterseniz tek başınıza da yiyebilirsiniz Ortalama porsiyon boyutu muhtemelen 600?" 650 gr civarında olacaktır



Hazırlanışı:
tavuk kuşbaşıları bir güzel yıkayalımdaha sonra yıkanmış tavukları teflon tencereye (özellikle) atıp kavururken,patatesleri küp küp doğrayalım Bu esnada tavukların suyunun kaybolmaması için tencerenin kapağını kapamakta fayda vardırÇünkü buharlaşıp uçan hava özünde yemeğin lezzetidir

Bir müddet sonra,patatesler tavuğun yanına atılır ve kısa bir süre tavuğun suyu ve buharıyla haşlanmaları sağlanırEğer süreyi uzun tutarsanız patates yerine hamur gibi olmuş,ezilmiş nesneler yeyebilirsiniz

akabinde ve detayında tencereye yağ eklenir ve patates ve tavukların kavrulması sağlanırAzcık kavurduktan sonra baharatlar dahil edilir ve malzemenin iyice karışması sağlanır Kısa bir süre sonra yemeğimiz yenmeye hazır konuma gelir

yanına tercihim olarak bulgur pilavı ve cacık kullanmak hoşuma gider ama siz tercihlerinizde özgürsünüz
afiyet, bal , şeker ayrıeten lop lop et olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla