Yalnız Mesajı Göster

Diş Buğdayı Menüsüsakızlı Güllaç

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diş Buğdayı Menüsüsakızlı Güllaç




Sakızlı Güllaç




Malzemeler:


* 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)

* 2 litre süt

* 3 - 3,5 su bardağı toz şeker

* sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu

* arasına

o 1 paket sakızlı muhallebi

o yarım litre süt

* üzerine

o nar

o ceviz


Hazırlanması:


1 Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın

2 Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın Üzerine kepçeyle sütten gezdirin Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın

3 Geri kalan katları da tamamlayın En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin)

4 Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla