Konu
:
Sütlü Dilbaliği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Dilbaliği Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Dilbaliği Tarifi
MALZEMELER:
500 gram dilbalığı fileto
35 gram tereyağı
1 çay bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
yarım limon suyu
2 dal dereotu
tuz
Yapılışı
:
Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın
Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartın
Başka bir tabağa alın
Kapağını kapatarak bekletin
Bir tavada 1,5 kaşık tereyağını kızdırın
Unu ilave edip karıştırarak kavurun
Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın
Tuz ve limon suyunu ilave edin ve çırpmaya edin
Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın
Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın
Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşarpeyniriyle birlikte üzerine serpin
Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8–10 dakika pişirin
Fırından alıp dereotu serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul