Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Dilbaliği Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Dilbaliği Tarifi




MALZEMELER:

500 gram dilbalığı fileto

35 gram tereyağı

1 çay bardağı un

1 su bardağı süt

2 yumurta sarısı

1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

yarım limon suyu

2 dal dereotu

tuz

Yapılışı :

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartın Başka bir tabağa alın Kapağını kapatarak bekletin


Bir tavada 1,5 kaşık tereyağını kızdırın Unu ilave edip karıştırarak kavurun Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın Tuz ve limon suyunu ilave edin ve çırpmaya edin Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın


Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşarpeyniriyle birlikte üzerine serpin Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8–10 dakika pişirin Fırından alıp dereotu serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla