Konu
:
Cafe Di Paris Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cafe Di Paris Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cafe Di Paris Tarifi
Malzemeler :
1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı kırmızı şarap
200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı)
2-3 diş dövülmüş sarmısak
1
5 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
tuz-karabiber
Yapılışı :
Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir
Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır
Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika)
Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav
veya haşlanmış sebze ile servis yapılır
Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur
Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır
Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul