Konu
:
Pate Chinois Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pate Chinois Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pate Chinois Tarifi
Malzemeler :
1/2 kg az yağlı kıyma
1 orta boy soğan
3 adet orta boy patates
3 diş sarmısak
Mısır püresi
Tereyağı
3/4 su bardağı süt
Tuz
Bazelik
Kırmızı Toz Biber
Yapılışı :
Yarım çorba kaşığı tereyağı ile kıymış olduğunuz soğan ve sarmısağı pembeleşinceye kadar pişirin
Hiç su eklemeden kıymayı üstüne koyun ve kıymanın kendi suyu ile pişmesini sağlayın
Diğer taraftan patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın
Kıyma piştikten sonra derin orta boy bir fırın tepsisine alın
Üstüne mısır kremini dökün (eğer mısır kreminiz yoksa konserve edilmis mısır taneciklerini sütle ezin ve içine 1 tatlı kaşığı şeker koyarak karıştırın)
Dikkat edilecek nokta etle mısır kremini karıştırmayın ve tabaka halinde kalmasını sağlayın
Ardından haşladığınız patatesleri soyun ve 3/4 su bardağı sütü, 3/2 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu katarak ezin ve püre haline getirin
Hazırladığınız püreyi mısır kreminin üzerine serin ve yayın
Bazelik ve kırmızı toz biberle patatesin üstünü süsleyerek ısıtmaya bırakın
300 C derecedeki fırında patatesin üstü kızarana kadar pişirin
(yaklaşık 20 dakika) Haşlanmış yumurta ve çoban salatasıyla sıcak olarak servis edin
Not: Bu yemek Canada'da ki Fransızların yöresel yemeği olup Québec Eyaletinde oldukça meşhurdur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul