Konu
:
Deniz Mahsulleri Sufle Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsulleri Sufle Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsulleri Sufle Tarifi
Malzemeler :
4 kişi için
3 adet orta boy soyulmuş patates
250 gr muhtelif balık filetosu
1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber
1 küçük soğan ince doğranmış
½ diş sarımsak
1 tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
az hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı rende gravyer
4 yumurtanın beyazı
4 yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı beyaz şarap
Yapılışı :
Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın
Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin
Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın
Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin
Ateşten alıp muhafaza edin
Patatesi temizleyip dörde bölün
20-30 dakika haşlayıp süzdürün karıştırmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyun
Balığı ve yumurta sarılarını hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın
Yumurta beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice kabartın
Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin
4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp içlerine galeta tozu serpin
Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul