Yalnız Mesajı Göster

Çiroz (Uskumru) Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiroz (Uskumru) Tarifi









Malzemeler :



100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu



Yapılışı :



Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın 12 saat böylece bekletin Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz

AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla