Konu
:
Çerkes Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çerkes Tavuğu Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çerkes Tavuğu Tarifi
Malzemeler :
1 adet tavuk
3 diş sarımsak
250 gr ceviz
½ bayat ekmek
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam kırmızı biber
Yapılışı :
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonar bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır
Diğer tarafta bayat ekmek içi, cevizin ¾' ü ve sarımsak bir blendır yardımıyla çekilir ve soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak blender bir iki tur daha çalıştırılır
Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır
Blendırda çekilen malzemeye yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir)
Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak çekilip, serpilir
Daha sonar çok hafif kızdırdığımız zeytinyağ ile kırmızı biber karışıtırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür
Servis tabağında düzgün bir şekilde durması için bir çatalın tersi ile yol şeklinde çizgiler yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul