Konu
:
Kaymaklı Balkabağı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Balkabağı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Balkabağı Tarifi
Malzemeler :
1 kg balkabağı
1/2 adet limonun suyu
250 gr kaymak
250 gr dövülmüş ceviz içi
1 1/2 kg tozşeker
Yapılışı :
Bir gece önceden kabakların kabuklarını soyun, dilimleyin ve yayvan bir tencereye bir kat kabak bir kat toz şeker ve sonra tekrar bir kat kabak ve bir kat tozşeker olacak şekilde dizip kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın
Sabah geceden dinlendirilen kabağı kısık ateşte pişirin ve pişerken limon suyunu da ekleyin
Pişme işlemi bittikten sonra kabakları bir mikser ile püre haline getirin
Cam bir kabın en alrına streç folyo serin ve kabak püresinin bir kısmını boşaltın
Üzerine cevizin yarısını ve onun da üzerine kaymak ve en üst kata da kalan kabak püresini koyun
Buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletip, servis tabağına ters çevirin
Üzerine kalan cevizi serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul