Yalnız Mesajı Göster

Etli Baklalı Enginar (6 Kişilik)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Baklalı Enginar (6 Kişilik)




Malzemeler

1/2 kg taze iç bakla

4 adet enginar

400 gr parça kuzu eti

1/2 limonun suyu

1 çorba kaşığı un

1 adet orta boy soğan

6-7 adet taze soğan

1/2 demet dereotu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, Karabiber

Şeker



Yemeğin Tarifi

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin

Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirinBaklayı, küçük doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırın

Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin Üzerlerine etli baklayı koyun 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın, kapağını kapatın

Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla