Konu
:
Ashak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ashak Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ashak Tarifi
Malzemeler :
250 gr un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı ılık su
tuz
1 demet kuşkonmaz
1 adet enginar konservesi
parmesan rendesi
Yapılışı :
Unun ortasına yağ, tuz ve su konur ve hızla yoğurulur
30 dakika sıcak bir yerde beklemeye bırakılır
Kuşkonmazlar temizlenip sıcak suda 2 dakika haşlanır
Tavaya biraz zeytinyağı konur, doğranmış kuşkonmazlar ve enginarlar 2-3 dakika kavrulur, tuz ve karabiber eklenir, soğumaya bırakılır
Hamur 3'e ayrılır
Her biri dikdörtgen şeklinde olabildiğince ince açılır
Biraz zeytinyağı ile yağlanıp, hazırlanan iç konulur,üzerine parmesan rendesi serpilir, rulo şeklinde katlanır, üzeri tekrar yağlanır
180 derece sıcak fırında 30-40 dakika pişirilir
Afiyet Olsun !
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul