Yalnız Mesajı Göster

Selçuklu Mutfağından Tutmaç Aşı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selçuklu Mutfağından Tutmaç Aşı




MALZEMESİ

1 su bardağı nohut

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı erişte

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kuru nane

2-3 diş sarmısak

3 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 adet limonun suyu

Tuz



TARİF

Nohutu bir gece önceden ıslatalım ve ertesi gün suyunu süzelim Daha sonra mercimekle birlikte iyice pişirelim ve erişteyi de ilave edelim (erişte çabuk pişeceği için biraz daha geç ekleyelim) Öte yandan 1 yemek kaşığı unu suda ezelim ve yavaş yavaş çorbaya yedirelim Nar ekşisi veya limon suyunu da ekleyelim

Sonra sarmısakları döverek ezelim ve naneyi de katarak çorbanın üstüne ilave edelim Ardından da bir tavada tereyağını kızdıralım ve çorbamızın üstüne gezdirelim Yemeğimiz hazırdır, sıcak olarak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla