Konu
:
Selçuklu Mutfağından Tutmaç Aşı
Yalnız Mesajı Göster
Selçuklu Mutfağından Tutmaç Aşı
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selçuklu Mutfağından Tutmaç Aşı
MALZEMESİ
1 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
2-3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1 adet limonun suyu
Tuz
TARİF
Nohutu bir gece önceden ıslatalım ve ertesi gün suyunu süzelim
Daha sonra mercimekle birlikte iyice pişirelim ve erişteyi de ilave edelim (erişte çabuk pişeceği için biraz daha geç ekleyelim)
Öte yandan 1 yemek kaşığı unu suda ezelim ve yavaş yavaş çorbaya yedirelim
Nar ekşisi veya limon suyunu da ekleyelim
Sonra sarmısakları döverek ezelim ve naneyi de katarak çorbanın üstüne ilave edelim
Ardından da bir tavada tereyağını kızdıralım ve çorbamızın üstüne gezdirelim
Yemeğimiz hazırdır, sıcak olarak servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul