Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli İrmik Tatlısı Tarifi









Malzemeler :



1 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
15 su bardağı irmik
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı (ılık) yoğurt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı fındık
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yeterince un
Süslemek için çilek, kivi, incir dilimleri,
Nane

Şerbet için
15 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu



Yapılışı :



Pirinci hafif haşlayıp suyunu süzün Ayrı bir kabın içinde 15 su bardağı irmik, 4 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı ılık yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice çırpın Vanilyayı ilave edin, unu azar azar ilave ederek yedirin Kurabiye şekli verip içine haşlanmış piliçleri ilave ederek üzerini fındık parçalarıyla süsleyip 150 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin Daha sonra şerbetini ılık şekilde üzerine dökün Servis tabağına alıp meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla