Konu
:
Ciğer Pate Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Pate Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Pate Tarifi
Malzemeler :
1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber
Yapılışı :
Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün
Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin
Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır
Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul