Konu
:
Maklube(Tavuklu) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Maklube(Tavuklu) Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maklube(Tavuklu) Tarifi
Malzemeler :
1 bütün tavuk
2 adet patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz
Yapılışı :
Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın
Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün
Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayın
Pişirilecek tencerenin teflon olması şart
Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin
En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz
Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın
Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul