Yalnız Mesajı Göster

Maklube(Tavuklu) Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maklube(Tavuklu) Tarifi









Malzemeler :



1 bütün tavuk
2 adet patates
2 adet patlıcan
1 su bardağı pirinç
kızartmak için sıvıyağ
yeterli miktarda tuz


Yapılışı :



Önce tuzlu suda tavuğu haşlayın,daha sonra patatesi ve patlıcanı istediğiniz şekilde kesip kızartın Ayrı bir yerde yağının süzülmesi için bekletin, bu arada haşlanmış olan tavuğu küçük parçalara bölün Ayrıca pirinci de sıcak tuzlu suda ıslayınPişirilecek tencerenin teflon olması şart Tencereye tavukları dizin ve hafifçe bastırın sonra sırayla patates, patlıcan ve yıkanmış, suyu süzülmüş pirinci de en üste gelecek şekilde tencereye dizin En son tavuğu haşladığınız suyu yavaşca tencerenin kenarından kepçe ile dökün, dilerseniz biraz tereyağıda atabilirsiniz Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Tavukların kızarması için 5 dakika kadar daha ateşte tutup ateşi kapatın Demlenmeye bırakın, servis yapacağınız zaman büyükçe bir servis tabağına ters çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla