Konu
:
Perdeli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Perdeli Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Perdeli Pilav Tarifi
Malzemeler :
4 Tavuk göğsü
1/2 kg Pirinç
ı/2 kg un
250 gr badem
4 kaşık yoğurt
1 tutam tuz
3 yumurta
Karbonat (1 çay kaşığı )
Karabiber
Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı :
Hamur:1 paket margarin, 4 kaşık yoğurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldığı kadar un, 1 kaşık karbonat veya kabartma tozunu hamur yapıp, 20 dakika bekletin
Tavuğu haşlayıp, didikleyin
Pilavı pişirin
(pirince 3 su bardağı su ile, ve 1 çay bardağı sıvı yağda yapın) Pişen pilava tavukları karıştırın
Kabuğu soyulmuş tatlı bademi hafifçe çevirin ve onu da karıştırın
Hamuru ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye hamurun yarısını açıp koyun
Tepsinin yüksek kenarlı ve yuvarlak olmasına dikkat edin
Hamurun içine pilavı koyun ve düzeltin
İkinci parça hamuru da açın ve üzerine hava almayacak şekilde kapatın
Üzerini kalan bademlerle süsleyin
170°C'de 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul