Konu
:
Midye Dolma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Midye Dolma Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Dolma Tarifi
Malzemeler :
60 adet midye (büyük boy)
600 gr zeytinyağı
8 su bardağı su
250 gr kuş üzümü
1
5 kilo soğan
1 demet dereotu
200 gr
beyaz fıstık
4 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı toz şeker
karabiber
yenibahar
tarçın
tuz
Yapılışı :
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın
Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın
İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın
Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün
Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun
Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin
Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun
4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin
Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin
Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın
İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin
Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun
Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın
Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın
AFIYET OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul